KULTURNE ZNAMENITOSTI

ETNOGRAFSKA ZBIRKA, LičEtnografska zbirka je već 1995. godine postala evidentiran spomenik kulture.Smještena je u središtu Liča u zgradi osnovne škole.
Uređenjem više različitih postavki Etnografska zbirka u Liču postala je vrlo respektabilan muzejski prostor. Danas sadrži više od 500 izložaka u stalnom postavu, a konstantno se nadopunjuje novim predmetima. O njima se vodi kompletna briga o održavanju, premazu zaštitnim sredstvima, a u planu Udruge je, laboratorijskim ispitivanjem, utvrditi određivanje starosti najvrednijih izložaka te dio, po potrebi, restaurirati.

MUZEJ ŽABA , LokveVivarij - žive žabe naših krajeva prikazane u okolišu koji oponaša prirodne uvijete staništa
- Razvoj žabe od ikre, preko punoglavca do odrasle jedinke dokumentarni filmovi te audio i video zapisi o žabama
- predatori koji ugrožavaju žablju populaciju
- Egzotične žabe iz cijelog svijeta
- preparirane žabe
- prvaci u žabljim skokovima
- umjetnička djela i posebno vrijedne žabe
- suveniri i igračke iz cijelog svijeta
- Kušaonica "Žablje krvi" - prirodnog likera od šumskih plodova
www.muzej-zaba.hr

SVETIŠTE MAJKE BOŽJE SNIJEŽNE, LičU Liču, najstarijem mjestu općine Fužine, nalazi se crkva svetog Jurja (1662.) i svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju.
Svetište ima povijest koja datira iz 1733. godine kada su prema predaji ličani krenuli u obnovu ruševne crkve svetog Ivana Krstitelja, ali im se crkva stalno rušila da bi 5. kolovoza pao snijeg. Napravila se kapelica od snijega, a u njoj se ukazala Majka Božja. Zato se umjesto prvobitne zamisli izgradila kapela posvećena Gospi Snježnoj. Održavane su procesije.

VOŽNJA TURISTIČKIM VLAKIĆEMFužine express nudi vožnju fužinskim krajolicima, pri čemu je središnja tura obilazak jezera, no njime se, po dogovoru, mogu i izletnici i planinari prebaciti i do drugih željenih destinacija u bližoj okolici.

VOŽNJA KOČIJOM/SAONICAMAZa one koji žele romantični obilazak Fužina i okolicenudi se vožnja kočijom.
U zimskim mjesecima kočiju zamijene saonice pa možete doživjeti nezaboravnu pustolovinu.