AKTIVAN ODMOR

PLANINARENJE
Fužine su idealna polazna točka za uspon na neke od najatraktivnijih vrhova Gorskog kotara. Za početak ne propustite uspon na Preradović (892 m), brdo sa kojega se pruža prekrasan pogled na jezero Bajer, Fužine i Ličko polje, a za pravi planinarski doživljaj odaberite neki od slijedećih vrhova : Viševica (1428 m), Bitoraj (1386 m), Tuhobić (1109 m)...

Planinarske karte možete kupiti u turističkom uredu Fužine.

TENIS CENTAR,
FužineU parku Gorica otvoren je novouređeni tenis centar. Centar ima na raspolaganju prekrasno uređene terenekoji su smješteni na posebno atraktivnoj lokaciji u prirodnom hladu visokih stabala.

SKIJALIŠTE ČELIMBAŠA (1084 m),
 MrkopaljSkijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene - duljine 1350m, crne - duljine 500m i sunčane, također crvene - duljine 1000m.

Crvena staza - Staza je široka i dovoljno duga da vam pruži puno dobrog skijanja. Ima 3 prijelomnice a nagib je u potpunosti u skladu s crvenom oznakom staze. Preostale 2 staze su kraće ali zato još strmije i mislimo da bi bile izvrsne s dovoljnom količinom snijega i za zahtjevnije skijaše. Staze se svakodnevno uređuju sa dva ratraka. U svakom slučaju ugodno ćete provesti dan na snijegu i suncu.

Osim "Čelimbaše" tu je i biatlonska staza "Zagmajna" za treniranje i rekreacijsko trčanje ukupne dužine 4,5 km (po IBU normama).

JAHANJE
Uz jezero Bajer nalazi se ranč "Vrelo" vlasnika Voloder Gorana. Uz rekreativno jahanje, izlete na konjima (treeking), u ponudi je i škola jahanja.

PAINTBALL PARK VRATA
Paintball park Vrata nalazi se u Gorskom kotaru u općini Fužine. U malom mjestu Vrata okružen prirodom i svježim zrakom. Potrebno je s autoceste Rijeka–Zagreb skrenuti na čvoru Vrata prema Fužinama te nakon 500 metara skrenuti lijevo preko željezničke pruge i nastaviti voziti još 200 metara i evo vas na cilju.

Teren se nalazi dijelom na čistini a dijelom u smrekovoj šumi, a posebna pogodnost terena je što se nalazi u dolini tako da igrači koji se odmaraju mogu pratiti igru kao sa tribina stadiona.

Nakon što ste se dobro zabavili i umorili možete se opustiti uz roštilj ili samo uživati na svježem zraku.

Pored terena sa izgrađenim preprekama zainteresirane grupe vodimo i u šumu (20 min laganog hoda) gdje se koriste prirodni zakloni.

Radno vrijeme parka nije određeno već osiguravamo igru uz najavu i dogovor.

Pored paintballa za veće grupe možemo organizirati penjanje na umjetnu stijenu, jahanje i vožnju kočijom, planinarenje na obližnje vrhove Bitoraj i Viševicu, te vožnju sa kart-cross automobilima i hovercraftom.

BICIKLISTIČKE I PJEŠAČKE STAZE
Fužine imaju devet pješačkih i biciklističkih staza namijenjenih svima, od početnika pa do zahtjevnijih korisnika. Kartu sa ucrtanim stazama možete dobiti u turističkom uredu.
1. Staza "Srce" - Dužina staze: 1400 m
2. Staza zaljubljenih - Dužina staze: 1700 m
3. Ribička staza - Dužina staze: 6 km
4. Afrika - Dužina staze: 11 km
5.Staza jelena - Dužina staze: 8 km
6. Djevojačka haljina - Dužina staze: 9 km
7. Lisičja staza - Dužina staze: 8,5 km
8. Medvjeđa staza - Dužina staze: 12 km
9. Gorska vila - Dužina staze: 13 km